Haberler

Genç MÜSİAD Konya, EXPO'ya damga vurdu!

Genç MÜSİAD Konya ekibi, MÜSİAD’ın İstanbul’da gerçekleştirdiği EXPO’ya 30’un üzerinde üyesiyle yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Konya ekibi olarak MÜSİAD’ın her türlü organizasyonuna özel önem verdiklerini dile getiren Şube Başkanı Mücahit Aydın, “Genç MÜSİAD Konya ekibi olarak yoğun bir katılımla İstanbul TÜYAP’taki MÜSİAD EXPO’ya katılım sağladık. Hem tüm ekibimiz için hem de şahsım için verimli bir organizasyon oldu” dedi.

MÜSİAD’ın 2-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta düzenlediği EXPO’ya 30’un üzerinde üyesiyle yoğun bir katılım sağlayan Genç MÜSİAD Konya ekibi, fuarda önemli görüşmeler gerçekleştirdi. İki günlük İstanbul organizasyonunu dolu dolu geçiren Genç MÜSİAD Konya’dan giden üyeler fuar ziyaretinin ardından İstanbul’da tarihi ve kültürel geziler yaptı.

‘MÜSİAD, HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ’

Ticaret ve ziyaretçi konusunda MÜSİAD’ın EXPO’da hedefini gerçekleştirdiğini söyleyen Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Aydın, “MÜSİAD EXPO, giderek önemini artıran bir fuar. Ayrıca Türkiye’nin en büyük karma fuarı. İş adamları STK’sı bazında da yapılabilen ve bunca yıl boyunca gelenekselleştirilen tek fuar. Birçok izlenimi barındırıyor. Her geçen sene üstüne katarak gittiği için çok mutluyum. Bunun içerisinde Konya olarak da her zaman başı çeken olmak çok güzel. Her fuarda İstanbul’dan sonra en büyük yere sahip şehrin Konya olması da ayrıca gururlandırıyor. Yurt dışından gelen iş adamları heyetleri oluyor. Bu sene Belaruslular ve Arap işadamlarının ciddi bir ziyareti oldu. Şu anda 5 Milyar Dolarlık iş bağlantısı yapıldığı iletildi. Hedef bu yöndeydi ve başarıldı” ifadelerini kullandı.

‘KARMA FUARLAR ÖNEMLİ BİR FIRSAT’

Birçok sektörü içinde barındıran karma fuarların iş dünyası adına önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Mücahit Aydın, “Sektörel bazlı fuarı düzenlemek daha kolaydır fakat karma fuarı yapmak gerçekten ciddi bir beceri gerektirir. Karma şekilde yapılan MÜSİAD EXPO’da da önemli bir çalışma söz konusu. Karma fuarların ayrıca gelen yurt dışı misafirleri için de önemli bir fırsattır. Geldikleri anda her türlü sektörle irtibata geçebilir. Bu tür iş adamlarının 4-5 dalda istekleri olur. Para kazanabilecekleri her türlü ticareti yapabilirler. Onlar için bulunmaz bir nimet. Hali hazırda rüştünü ispat etmiş her türlü firmayı MÜSİAD EXPO’da bulabildiler. Onlar için de ayrıca önem taşıdı” dedi.

‘YOĞUN BİR KATILIM GERÇEKLEŞTİRDİK’

MÜSİAD EXPO’ya Genç MÜSİAD Konya ekibi olarak yoğun bir katılım gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Mücahit Aydın, “Genç MÜSİAD Konya ekibi olarak yoğun katılımla İstanbul TÜYAP’taki MÜSİAD EXPO’ya katılım sağladık. Hem tüm ekibimiz için hem de şahsım için verimli bir organizasyon oldu. Arkadaşlarımız fuardan faydalandı. Serbest zamanlarda istedikleri firmalarla görüştüler. Konya’dan 30’un üzerinde arkadaşımızla birlikte gittik. Bu gezilerin içine dostluk, kardeşlik ve eğlenceyi de ekledik. Güzel bir yolculuk planlamıştık. Konya’dan güzel umutlarla gittik. Önce fuarımızı gezdik. Daha sonrasında Osmanlı’nın ve dünyanın payitahtı olan İstanbul’da beraber gezme fırsatı bulduk. Tarihimizi anımsatıcı güzel mekanları ziyaret ettik” şeklinde konuştu.

‘GÜZEL ANILAR BİRİKTİRDİK’

Fuar için gittikleri İstanbul seyahatinde güzel anılar biriktirdiklerini söyleyen Başkan Mücahit Aydın, “İstanbul organizasyonumuza çok sayıda üyemiz dahil oldu. Gezilerimizde çok yönlülük var. Hem ticaret hem gezi yapma fırsatı bulduk. Tabi ki iş için gittik ama tarihi mekanları gezmeyi de ihmal etmedik. Dostluklarımız pekişti. İlk kez gelenler çok memnun kaldı. Arkadaşlarımızla birlikte anılar biriktirdik. Hamd olsun ki şimdiye kadar da herhangi bir problem yaşamadan güzel bir gezi ve program yapma fırsatı bulduk. Bu tarz gezilere gittiğimiz zaman yeni bir çalışma yapmak için bir kat daha gayretleniyoruz” dedi.

‘MÜSİAD’A YAKIŞIR BİR ORGANİZASYON OLDU’

İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen MÜSİAD EXPO’nun tüm detaylarıyla iyi çalışılmış ve MÜSİAD’a yakışır bir organizasyon olduğunu dile getiren Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Numan Küçüksarıkulak, “Birçok farklı sektörün katılmasıyla gerçekleştirilen bir fuar olması sebebiyle yurtdışından da katılım yoğun oldu. Bununla beraber organizasyon anlamında iyi çalışılmış, detayları iyi düşünülmüş, MÜSİAD’a yakışır bir organizasyon oldu. Farklı sektörlerin bir arada bulunduğu bir fuar olması ayrıca katkı sağladı. Çünkü kendi sektörünün dışında başka iş yapmak isteyen işadamlarına da ayrı bir kapı açmış oldu. Beklentileri fazlasıyla karşılayan bir fuar olduğunu söyleyebiliriz. MÜSİAD’ın fuarına katılmak bir prestij anlamına geliyor. Ticaretin yanında, orada katılımcı olmak bile ayrı bir önem taşıyor. ” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE YÜZYILININ EN BÜYÜK DESTEKLEYİCİSİ OLACAKTIR’

MÜSİAD’ın 'Türkiye Yüzyılı'nın en büyük destekleyicisi olacağını belirten Numan Küçüksarıkulak, “MÜSİAD, STK’lar anlamında iş dünyasının en güçlü STK’sı diyebiliriz. Yaklaşık 12 bin üyesiyle, tüm Türkiye’yi kapsayan, bununla beraber dünyanın farklı bölgelerindeki şubeleriyle ciddi bir network ağı sağlıyor. Ayrıca daima devletiyle beraber yürümesi, MÜSİAD’ı bir adım daha öne taşıyor. Yeni dönemde MÜSİAD'ın ortaya koyduğu vizyon, yaptığı çalışmalar Türkiye yüzyılının en büyük destekleyicisi olacağını gösteriyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın MÜSİAD EXPO’ya katılması da MÜSİAD’a verdiği desteğin ve önemin en büyük göstergelerinden biri” şeklinde konuştu.

‘FARKLI SEKTÖRLERDEN FİRMALARI BİR ARAYA GETİRDİ’

MÜSİAD EXPO’nun farklı sektörlerden firmaları bir araya getirdiğini belirten Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt Çiller, “Genç MÜSİAD Konya olarak her zaman katıldığımız organizasyonlarda yüksek sayıyla katılım yaparız. Burada da 30’un üzerinde üyeyle İstanbul’a giderek MÜSİAD EXPO’ya katılım sağladık. Herkes hem kendi sektörlerinde firmalarla tanıştı hem de diğer sektörlerden çok sayıda dostluklar edindiler. Genç MÜSİAD Konya olarak bize yakışanı yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

‘MÜSİAD PAYDASINDA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ’

MÜSİAD’ın bir parçası olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Mevlüt Çiller, “Biz tabi ki MÜSİAD’ın bir ortak paydasında olabilmekten gurur duyuyoruz. MÜSİAD faydası çok geniş bir fayda. Çok sayıda katılımcı ve ziyaretçiyle ev sahipliği yaptı. Burada kendi heybemizi ne kadar doldurabileceğimizi gördük. Orada Cumhurbaşkanımızın dahi önem vererek bu organizasyona katılması bile MÜSİAD’ın gücünü gösteriyor. O noktada, bizler de bu paydanın içerisinde olabilmekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YENİ DOSTLUKLARA VESİLE OLDU’

İstanbul organizasyonun yeni dostluklara vesile olduğunu söyleyen Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Yasin Yarar, “Fuar beklentilerimiz çok daha üzerinde bir yoğunlukta gerçekleşti. Genç MÜSİAD zaten farklı bir kurum. Konya şubemiz de 30’un üzerinde üyeyle İstanbul’a çıkarma yaparak göstermiş oldu. Arkadaşlarımızın hepsi de bu fuardan bir şekilde bereketlenerek döndü. Herkes için verimli bir program olduğunu söyleyebilirim. Fuarlar sadece ürün almak satmak değildir. Aynı zamanda yeni kontaklar oluşturma konusuna da öncülük etmiş oldu. Ayrıca birçok dostluklar kazanıldı. Bunu da en iyi şekilde değerlendirdik” diye konuştu.

‘MÜSİAD EXPO BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR’

MÜSİAD EXPO’nun büyük avantaj sağladığını dile getiren M. Yasin Yarar, “Herkesin kendi sektörüne özel fuarlar düzenlenmektedir. Bu fuarlara sadece o sektörün temsilcileri katılıyor. Başka bir oluşum olmuyor. Fakat MÜSİAD EXPO’nun bize sunduğu çok büyük bir avantaj var. O anda aklımızda olmayan, fabrikamızın ihtiyacı olan, o anda gördüğümüzde farkına vardığımız birçok şeyle karşılaşabiliyoruz. Firmanın satınalmacısı bu fuara gelerek firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiğini de çok rahat bir şekilde gördüm. Bu açıdan MÜSİAD EXPO, sektörel fuar değil ama farklı sektörlerden katılımın olmasıyla ziyaretçiler açısından çok büyük bir avantajdır. Ayrıca üyelerimizin ihtiyaçlarını kendi içimizde çözmek için bu fuarların etkili olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYA GENELİNDEN ÜYELERİMİZLE GÖRÜŞTÜK’

MÜSİAD EXPO’da dünya genelinden üyelerle görüşme fırsatı yakaladıklarını söyleyen Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Sapmaz, “MÜSİAD EXPO 2022’ye çok sayıda üyemiz katılım sağladı. Bu fuarlar bizim için çok önemli. Tüm dünya genelinden MÜSİAD üyelerimizle orada görüşme fırsatı bulduk. Yeni insanlarla tanıştık. Orada sohbetler ettik ve işimize yardımcı olabilecek firma temsilcileriyle tanışarak beraber iş yapma noktasında ilk adımları atmış olduk. Genç MÜSİAD Konya zaten her zaman her yere katılım sağlayan en iyi ekiplerden bir tanesidir. Bu ekibin bir parçası olmak da bizim için gurur vericidir. Elhamdülillah iyi bir şekilde gittik, geldik. Fuar her zaman üzerine katarak devam ediyor. İnşallah bir sonraki fuarımızın da daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

‘ÇAPRAZ TİCARETE ZEMİN HAZIRLIYOR’

Farklı sektörleri içinde barındıran MÜSİAD EXPO’nun çapraz ticarete de zemin hazırladığını kaydeden Abdullah Sapmaz, “MÜSİAD EXPO’nun karma şekilde yapılması oldukça avantajlıdır. Tek bir sektör üzerine yapılırsa sadece o sektörün temsilcilerinin ve müşterilerinin olduğu bir fuar olurdu. Fakat MÜSİAD EXPO’da tüm sektörlerle tanışma imkanımız oluyor. Genç MÜSİAD olarak yapmak istediğimiz çapraz ticareti de burada gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin bir tarımcı, bir inşaatçıyla iş yapsın istiyoruz. MÜSİAD EXPO da bunun en büyük örneklerinden bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

ÖncekiMÜSİAD Konya'da tarımda verimlilik konuşuldu
SonrakiMÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetkin: Katılımcılar memnun kaldı.