Haberler

MÜSİAD’Dan BBN’e Ziyareti

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Kara, Muhammet Ulvi Yıldırım, Genç MÜSİAD Başkanı Safa Botsalı ve Basın Müşaviri Mustafa Dörtyol ile birlikte Kavaf Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf’ı makamında ziyaret etti.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, kısıtlamalar ile birlikte hayata geçirmeyi planladıkları projelerin süreç dolayısıyla kısıtlandığını bildirdi. Sanayideki ara eleman açığı dolayısıyla MEB ile önemli bir protokol imzaladıklarını belirten Başkan Okka, “Pandemi sürecinde kısıtlamaların başlamış olması MÜSİAD gibi sivil tolum örgütlerinin organizasyonlarını kısıtladı. Gerçekleştirmeyi planladığımız birçok faaliyet ve organizasyonumuzu geri kaldı. Ancak Konya ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalarımızı kurallara uyarak sürdürüyoruz.  Özellikle Kılıçarslan Meslek Lisesi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol nezdinde sanayicilerimizin ihtiyacı olan ara eleman konusunda gençlerimizi yetiştirmeyi ve Konya sanayisinde gençlerimizi daha etkin bir şekilde kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda farklı sektörleri Konya’ya kazandırmak için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.

“2 MİLYAR DOLARI AŞACAĞIZ”

Pandemi sürecinin ekonomik anlamda sıkıntıya sebebiyet verdiğini dile getiren Başkan Okka,  “Pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik süreci sıkıntıya soktu. Ancak bizim sanayicimiz bu dönemde durmak yerine daha fazla çalışarak karşısına çıkan zorlukları aşarak üretimini artırarak gerçekleştirdi. Bu süreçte Konya, Türkiye’nin ortalamasının üzerinde büyüme gerçekleştirdi.  İhracatta bu sene hedefimiz olan 2 Milyar doları aşacağız” şeklinde konuştu.  Başkan Okka, “Konyalı sanayicilerimiz pandemi sürecini iyi yöneterek fırsata dönüştürmüş tür. Bunun devam edebilmesi için de çalışmaların olması gerekiyor. Biz hem kısıtlamalar doğrultusunda hem de süreçten sonra çalışmalarımı artırarak sürdüreceğiz” 

ÖncekiBaşkan Okka: 2021’de hedeflerimize ulaşacağız
SonrakiMÜSİAD Başkanı Okka’dan Haber Dairesi'ne ziyaret