Haberler

MÜSİAD Konya’da Mehmet Hilmi Kağnıcı Dönemi…

MÜSİAD Konya Şubesi’nin 24’üncü Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa Mehmet Hilmi Kağnıcı seçildi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Konya Şubesi’nin 24’üncü Olağan Genel Kuruluna, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı,  MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AK Parti Milletvekilleri Orhan Erdem, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Selman Özboyacı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, TOBB Başkan Yardımcısı - Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Karz-ı Hasen Başkanı Mahmut Asmalı. MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, 2. Dönem Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu, MÜSİAD Konya, 3. Dönem Başkanı Ziya Özboyacı, 5. Dönem Başkanı Aslan Korkmaz, 6. Dönem Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Çevre illerin gelen MÜSİAD Şube Başkanları, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı…

 

“MÜSİAD, bir işadamları derneğinden daha fazlası olmuştur”
Hazırlanan faaliyet raporunun izlenmesinin ardından, programda ilk sözü alan MÜSİAD Konya Şubesi 7’inci Dönem Başkanı Ömer Faruk Okka, MÜSİAD’ın bir işadamları derneğinden daha fazlası olduğunu söyledi. Okka, “Üyelerimizin ihracatlarını artırmak amacıyla Güney Amerika’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Orta Asya’ya, Uzak Doğu’ya kadar birçok ülkeye işadamı heyetleri gönderdik. Tabir yerinde ise, elimizde çanta, dünyayı karış karış gezdik. Gittiğimiz her ülkede, forumlar düzenledik, ikili iş görüşmeleri organize ettik. Saha ziyaretleri ve pazar araştırmaları yaptık. Birçok iş adamımız için yeni fırsat kapılarını araladık. Aynı zamanda da yabancı heyeti şubemizde misafir ettik. Her zaman birlikte olmanın, bir ve beraber büyümenin gücüne inandık. Şehrimizin ve ülkemizin geleceğini her şeyden üstün tutarak bütün adımlarımızı bu doğrultuda attık. 

Bu güne kadar şehrimizde gerçekleştirilen en büyük iş forumu olan Türkiye – Afrika iş forumunu, Kentsel dönüşüm ve şehircilik Çalıştayı, şehirlerin kimliği paneli gibi şehrimizin gelişimine katkı verecek birçok büyük organizasyonu gerçekleştirdik.

Ülkemizin refahını, güvenliğini, gelişimini ilgilendiren meselelerde her türlü görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak hep birlikte hareket ettik. Büyük ve güçlü Türkiye için, hep birlikte elimizi taşın altına koyduk. “Birlikte Konya’yız” diyerek, Konya’ya değer katacak her projenin arkasında olduk.

Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz yılın başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan, daha önce tecrübe etmediğimiz bir salgın hastalıkla karşı karşıyayız. Bu süreçte bir yandan sağlığımızı korumanın mücadelesini verdik. MÜSİAD Konya olarak sürecin en başında itibaren kısıtlamaların elverdiği ölçülerde üyelerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunduk, sorunlarını, çözüm önerilerini dinledik. Genel merkezimizde kurulan Korona Kriz Yönetim Merkezi aracılığı ile üyelerimizin her türlü sorun ve talebini ilgili makamlara ilettik.

Pandemi öncesi gerçekleştirdiğimiz MÜSİAD şubeleri ile düzenlediğimiz iş geliştirme toplantılarımıza yurt dışı şubeleri de dâhil ederek çevrimiçi platformlarda devam ettik. Ülkemizin ve dünyanın çeşitli noktasındaki MÜSİAD üyeleri ile üyelerimizi tanıştırdık, fikir alışverişinde bulunduk, karşılıklı ticareti geliştirmenin yollarını aradık.

İş dünyamızın en önemli problemlerinden bir tanesi, nitelikli ara eleman eksikliğidir. Bu anlamda, geçtiğimiz yılın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzalayarak Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir işbirliğini hayata geçirdik. Amacımız, okula öğrenci alımından, hatta okulda açılacak bölümlerin seçiminden itibaren yönlendirme yaparak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda ve vasıfta öğrenci yetiştirilmesini sağlamak. Uygulayacağımız modelle, gençlerimiz için mesleki eğitim cazip hale gelecek, meslek liselerini daha çok öğrencinin seçmesi sağlanacak ve gençlerimiz okul dönemlerinde verimli ve faydalı staj yapma imkânı bulacaklar. Aynı zamanda sanayicilerimiz de, ihtiyaç duydukları insan gücünü stajdan ve işbaşı eğitimlerden başlayarak şirket kültürü ile yetiştirme imkânı bulacaklar. Pandemi kısıtlamalarına rağmen işbaşı eğitim uygulamasını bu yıl başlattık. Üyelerimizin gerek işbaşı eğitim, gerekse staj noktasında bu projeye verecekleri katkı ile, binlerce öğrenciye meslek bilinci ve ahilik kültürü kazandıracağız, aynı zamanda sanayimize iş gücü kaynağı oluşturacağız. İnşaallah MÜSİAD’ın temelini attığı bir proje ile şehrimizde önemli bir problemin çözümüne vesile olacağız.

MÜSİAD Konya’nın 28.yılında, 8. döneminin başlangıcında şahitlik ettiğimiz heyecan, kurucu ağabeylerimizin büyük gelecek vizyonuna borçluyuz. 4 yıllık uzun maratonun ardından MÜSİAD Konya’da yeni bir dönemin kapısını aralıyoruz. Dört yıldır gururla taşıdığım bu bayrağı bugün sizlerin şahitliğinde yeni bir arkadaşımıza devredeceğim. Bu bir hizmet yarışıdır. MÜSİAD Konya Başkanı olarak, üyelerimize, şehrimize ve ülkemize hizmet etmenin gururunu yaşadım. 2000 yılında Genç MÜSİAD yönetim kurulu üyeliğiyle başladığım ve her kademesinde hizmet etme fırsatı bulduğum bu kurumda birçok kıymetli insanla çalışma fırsatım oldu. Kendilerinden çok şey öğrendiğim önceki dönem başkanlarımıza ve başkanlığım döneminde birlikte çalıştığımız yol arkadaşlarıma, faaliyetlerimizde bizi yalnız bırakmayan üyelerimize ve desteklerini esirgemeyen genel başkanımız ve genel merkez yönetim kurulumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her zaman dua ve desteklerini hissettiğim anne ve babama, MÜSİAD çalışmaları süresince ihmal ettiğim eşim ve çocuklarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Üzerimde hakkınız çoktur, haklarınızı helal ediniz. Dönemimde hayatını kaybeden Yönetim kurulunda birlikte çalıştığımız Mehmet Ali Özbuğday ve Ömer Nazım Özcan’a, üyelerimiz Soner Taştekin, Hüseyin Çiftçi, Bahaeddin Dumancı, Bekir Çetin, Hüsnü Özbey’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.

Bayrağı teslim edeceğim 8’inci Dönem MÜSİAD Konya Başkanımız Mehmet Hilmi Kağnıcı Bey’e ve yeni yönetim Kurulu üyelerine bu zorlu ve bir o kadar da kutlu yolda başarılar diliyorum” dedi.

 

“Konya’da Bir ve Beraberce Çalışmaya Devam Edeceğiz”

TOBB Başkan Yardımcısı ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, Konya’da kurumlar arasında güçlü bir işbirliği olduğunu ifade etti. Öztürk, “Konya’nın en büyük avantajı kurumlar arasında işbirliği. Konya’da bütün kurumlarımız içerisinde güzel bir işbirliğimiz var. ‘Birlikte Konya’yız’ sloganıyla ile birlikte güzel çalışmalara imza attık. Bundan sonra da güzel çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Konya ve ülke ekonomisini büyütebilmek, Konya ve ülke ekonomisine istihdam sağlayabilmek adına yine hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 

“MÜSİAD Konya’da Yol Gösterici Oldu”
MÜSİAD’ın Konya’da STK’lara yol gösterici olduğunu ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “MÜSİAD Konya’da pek çok sivil toplum örgütü ile birlikte yol gösterici oldu. Bugün şehrimizde güzel bir ahenk çalışması var. Bu çalışmalar ile şehrimiz kazanıyor, Türkiye kazanıyor. MÜSİAD Konya Şubesi’nde 7’inci Dönem Başkanlığını yapan Ömer Faruk Okka ve Yönetim Kurulu Üyelerini gerçekleştirdikleri hizmetlerden ötürü teşekkür ederken, görevi devir alan Mehmet Hilmi Kağnıcı ve ekibine de başarılar diliyorum. Konya’mız için güzel çalışmalara imza atacaklar. Yeter ki bir ve beraber olalım” diye konuştu.

 

“MÜSİAD Konya’nın şehrimize insan kaynağının yetişmesi noktasında önemli yeri var”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Çatalhöyük’ten bu güne üreten bir şehir olduğuna dikkat çekti. Konya’nın kadim bir şehir ve başkent olduğunu ifade eden Başkan Altay, Çatalhöyük’ten bugüne birlikte yaşama kültürüne sahip. O günden bu yana her şeyi üreten önemli bir şehir. Bugünde Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden birisi Konya... Türkiye’nin ihracatı gelişirken, Konya’nın ihracatı da çok yüksek oranda gelişiyor. Konyalı iş insanlarımızı işlerini ve istihdamı artırmak adına büyük bir gayret içerisindeler. Konya sivil toplumun en güçlü olduğu şehirlerden birisidir. Bu anlamda MÜSİAD Konya’da şehrimize insan kaynağının yetişmesi noktasında çok önemli katkı sunuyor. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

 

 

 

“MÜSİAD Konya, Yol Gösterici Oldu”
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’da MÜSİAD’ın yol acıcı olduğuna dikkat çekerek, “Tüm ülkemizdeki ve Konya’daki MÜSİAD üyelerini yürekten tebrik ediyorum, kutluyorum. Allah yollarını açık etsin inşallah. İş yapabilmemiz için kanallara ihtiyacımız var. MÜSİAD bu yönüyle hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir yol acıcıdır. Konya’daki tüm sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı tebrik ediyorum. Ömer Faruk Okka kardeşimizi ve Yönetim Kurulu Üyelerini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. MÜSİAD Konya Şubesinin yeni Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı kardeşimizi ve yönetimini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

 

“Ekonomimizi güçlendiren sanayimiz ve iş adamlarımızdır”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da siyasette krizlerin ve risklerin eksik olmadığı bir alanda mücadele içinde bulunduklarını söyledi. İşlerinin bu krizlerin ve siyasetin içindeki riskleri iyi yönetmek olduğunu ifade eden Usta, “İyi yönetebildiğimiz için bugün iktidardayız. İyi yönetebildiğimiz için bugün burada hep birlikte güçlüyüz. Yine aynı şekilde iş adamlarımızı da krizi ve riski sürekli yaşayan, iyi yöneten başarılı insanlar olarak MÜSİAD’ın içerisinde Türkiye’nin değerlerine değer katan yatırımcılar olarak görüyorum. Hayatımız önümüzdeki ve içinde bulunduğumuz krizleri iyi yönetebilmekle bizi başarıya ulaştırıyor. Türkiye’yi güçlü kılan, ekonomimizi güçlendiren sanayimiz ve iş adamlarımızdır. O yüzden yatırıma çok büyük önem veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, eser ve hizmet siyasetinde, son dönemde özellikle uyguladığı en önemli başlıklar istihdam, yatırım, iş gücünü ve ihracatı arttırabilmek. Konya’daki iş adamlarımızın üstün başarısıyla Türkiye'nin ekonomisine, ihracatına kattığınız değerle onur ve gurur duyuyoruz” dedi.


           

“Konya, Ülke Ekonomisinde Lokomotif Güçlerinden”
Konya’nın ülke ekonomisinde, sanayi ve ticaret alanında da lokomotif güçlerinden biri olduğuna dikkati çeken MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da, “İnanıyorum ki gelecekte pandemi sonrası dünya ekonomik kısıtları içinde. Konya gibi şehirlerin barındırdıkları değerler ve potansiyel bizim dünya jeostratejik atlasındaki konumumuz adına kilit faktörler olarak değerlendirilecektir. Hem küresel ısınma ile başlayacak olası kıtlık ortamı hem de tarım arazilerinin verimli kullanımı ile dünyanın güvenilir gıda imalatçısı olma avantajımızın en kritik şehirlerinden biridir. Topraklarının %90'ından fazlası tarıma elverişli durumda bulunan Konya'da sanayi tarıma bağlı olarak gelişirken; makine imalatı, otomotiv yan sanayi ve ana metal sektörleri de büyük bir hızda büyüme kaydetmiştir.

Ancak Sanayi kalemini de unutmamak gerekir. Elbette Türkiye’nin Pandeminin en zorlu şartlarına rağmen 2021 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği %7’lik büyüme oranı göz ardı edilemez bir başarıdır. Ancak büyüme tek başına sürdürülebilir kalkınma için yeter koşul değildir. Bir kere volatilitiesi yüksek bir büyüme maalesef sanayi kesimi için oldukça riskli bir yatırım ve üretim ortamı sunmaktadır. Güvenilir bir yatırım ve üretim eko-sistemi kurmak için sadece iç büyüme ve ihracat ile yetinmeyip doğrudan dış yatırımların ülkemize çekilmesi ve bilhassa KOBİ’lerimizin bu yatırımlarda aktif olarak değerlendirilmesi hususunu takip etmeliyiz”

 

Yeni tip koronavirüs salgını sonrasındaki dönemin yeni tehdit ve iktisadi zorunlulukları da beraberinde getireceğine işaret eden Kaan, “Elbette bunların başında tarım alanlarının etkin kullanımı, gıda yeterliliği, güvenliği, kuraklığa bağlı artacak fiyatlar ve bunun tüm dünyada oluşturacağı enflasyonist baskı, tohum konusunda milli politikaların oluşturulması, gıdada ithalatın minimuma indirilmesi ve kendi kendine yeten ülke kategorisine girmek gelmektedir”

 

Geçen yıl salgının ilk şoku sonrası ekonomik aktivitedeki ilk çöküşün ardından Türkiye’yi emsallerinden ayıran toparlanmanın, bütün dünyanın dikkatini çektiğine işaret eden Kaan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 yılının tamamında yüzde 1,8 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, 2021’in ilk çeyreğinde ise Çin'in ardından G20 içinde en çok büyüyen ekonomi olmuştu. Şehirlerimizin kendi değerleri ile uygun yatırım planlamaları ve yatırımcılar ile buluşması sağlandığı takdirde sürdürülebilir kalkınmanın pandemi sonrası Türkiye lehine çalışacağına inanmaktayız. Pandemi koşulları sebebiyle daralan ekonomik aktivitenin yeniden canlanmasıyla iç talebin büyümeye yaptığı katkının artış kaydedeceğine inanıyoruz. Hatırlanacağı üzere ilk çeyrekte iç tüketimin büyümeye olan katkısının 4,7 puan olduğunu görmüştük. Burada bir noktanın altını çizmek isterim. Üretimin olmadığı yerde tüketimden de söz edemeyiz. Bu nedenle ülkemizin her yüksek oranlı büyümeye ulaştığı dönemde 'Türkiye ekonomisi yalnızca tüketerek büyüyor' algısını oluşturmak isteyenlerin, iyi niyetli olduğunu söyleyemeyiz”

 

Görevi devreden 7’inci Dönem Başkanı Okka’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni Başkan Hilmi Kağnıcı ve Yönetim Kurulu Üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Vali Vahdettin Özkan’da, Konya’daki bütün kurum ve kuruluşların birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığını ifade etti.

 

“MÜSİAD Konya’da da hep beraber yeni bir döneme başlıyoruz”

MÜSİAD Konya’da hep beraber yeni bir döneme başlayacaklarını ifade eden MÜSİAD Konya Şubesi 8’inci Dönem Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı’da, “30 yıla yakın geçmişi olan bir şubeyiz. Çok ağır bir yükün altına girdiğimizin farkındayız. Bu göreve gelirken önce Allah’ın yardımına, yönetim kurulundaki arkadaşlarımın gayretine, sonra da sizlerin desteğine ve dualarına güveniyorum. Ayrıca daha önce bu yükü sırtlamış olan Hüseyin Başkanımdan başlamak üzere Hasan Başkanım, Ziya Başkanım, Selçuk Başkanım, Aslan Başkanım, Lütfi Başkanım ve son olarak beraber çalışma fırsatı bulduğum Ömer Faruk Okka Başkanı’mın tecrübe, müktesabat ve desteklerine güveniyorum. Başkanlarımız yönetimleriyle beraber bugüne kadar çıtayı hep daha ileriye taşıdılar, biz de devraldığımız bayrağı Allah’ın izniyle daha ileri taşıyacağız.

Konya’mızdaki iş insanları, sahip olduğu ahlaki değerleri, vicdanı ve adaleti, Hz. Mevlana’nın, Şems-i Tebrizi’nin, Sadrettin Konevi’nin, Hacıveyiszade ve Tahir Büyükkörükçü gibi değerlerimizin bize bıraktığı kültürel mirastan öğrendi. Ancak altını çizerek söylememiz gerekir ki, teknoloji ve sanayi alanındaki gelişim bu kültürel miras ile birlikte harmanlanırsa gerçek amacımıza ulaşmış olacağız.

İçinden geçtiğimiz sıkıntılı günlerde bu çatı altında gördüğünüz fedakar üyelerimizin tümü, zor şartlar altında gece gündüz demeden çalıştılar, iç pazardaki daralmaya rağmen pes etmediler, yeni Pazar arayışında bulundular ve yeni ihracat merkezleri oluşturdular.  Bunun sonucunu geçtiğimiz ay açıklanan ihracat rakamlarında gördük ki, ilk 5 ay sonunda geçen yıla oranla %50’lik bir artışla 1,2 Milyar dolar ihracat rakamına ulaştık.

Ancak şu konuyu özellikle belirtmeliyim, Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği rakamlara Konya’nın mevcut imkan ve potansiyelleriyle ulaşmasının zor olduğunu düşünüyoruz.  Konya’ya yapılacak alt yapı ve teknolojik yatırımlar ile yabancı sermaye akışının sağlanması ve genel Merkezimizin de destekleriyle bu zor durumun Konyalı iş insanları tarafından üstesinden geleceğinden hiç şüphemiz yoktur.

Hepimiz şahitlik ediyoruz ki, dünya düzeni yeniden şekilleniyor, küresel dengeler hızla değişiyor. 1000 yılı aşkın süredir emanetçisi olduğumuz bu cennet vatanda yaşamanın bedelinin de çok yüksek olduğunun farkındayız. Madem ki Rabbimiz bize her yorgunluktan sonra yeni bir iş edinmemizi emrediyor, o zaman bizler yaşama zevkinden biraz fedakarlık edip hep beraber yaşatmak için çalışmalıyız.

MÜSİAD Konya’da da hep beraber yeni bir döneme başlıyoruz. “Yüksek Ahlak, İleri teknoloji” sevdasına gönül veren, ahilik kültürünü yaşatmak için mücadele eden, siz değerli üyelerimiz ile birlikte, hepimizin ihtiyaç duyduğu kardeşliği, birlik ve beraberliği tesis etmeye, ekonomik kültürel ve sosyal kalkınmaya vesile olmaya talibiz. Görev süremizde her zamankinden çok daha fazla dualarınıza ve desteğinize ihtiyacımız olacak. Lütfen bizlerden dua ve desteklerinizi eksik etmeyin” dedi.

 

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı. Ardından MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, 7’inci dönem Başkanı Ömer Faruk Okka ve Genel Başkan Abdurrahman Kaan’a hediye taktim etti. Ardından üyelikte 20’inci yılını dolduran üyelere plaket verildi.
 

Yeni Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluştu;

Mehmet Hilmi Kağnıcı (Başkan)

İbrahim ÖZEN

Murat ÖZSANDIKCI

Ömer KARAKUŞ

Mevlüt DOĞAN

Osman ULULAR

M. Ulvi YILDIRIM

Halit KARAKURT

Hasan Murat GÜÇLÜ

Lokman KOYUNCUOĞLU

Hasan ATASEVEN

Ali KANARYA

İ. Safa BOTSALI

İsmail Hakkı KARACA

 

Yönetim Kurulu Üyeleri Yedek;

Ali SEMİZ, Yılmaz AY, Muhammet Kemal ÇAKICI, Mustafa KARAKUŞ, Mustafa Haluk KAYAHAN, Mustafa KAMER, Mevlüt YETKİN, Hasan TAKAVCI, Veyis KOÇAK, Memduh ERDİNÇELEBİ, Halil TANIR, Mehmet Fatih HANÇERLİ, Yahya KELEK, Bilal MADENCİ, Mehmet CAMGÖZ.
 

ÖncekiBaşkan Okka’dan İSO İlk 500 Değerlendirmesi
SonrakiMÜSİAD 2021 Haziran Ayı SAMEKS Verileri Açıklandı