Haberler

MÜSİAD Konya'da Suudi Arabistan İş Fırsatları Konuşuldu

SUUDİ ARABİSTAN TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR

 

MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen Suudi Arabistan ile Ticaret Fırsatları ve 27. IBF Suudi Arabistan İş Formu sunum programında konuşan IBF Başkan Yardımcısı Nurettin Gazi Mısırlı, Suudi Arabistan'da büyük fırsatlar olduğunu söyleyerek, "Türk özel sektörü yatırıma bekleniyor. Bu fırsatı kaçırmamak lazım." ifadelerini kullandı.

 

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen “Suudi Arabistan ile Ticaret Fırsatları ve 27. IBF Suudi Arabistan İş Formu” sunum programı MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı ve IBF Başkanı Erol Yarar ile IBF Başkan Yardımcısı Nurettin Gazi Mısırlı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

'MÜSLÜMAN İKTİSADİ OLARAK GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDADIR'

Müslümanın iktisadi olarak güçlü olması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Erol Yarar, “Sizler iş adamlarısınız. Anadolu'nun bağrında mücadele ediyorsunuz. Ülkemize çok faydalı işler yapıyorsunuz ve hepinizin geçmişinde büyük mücadeleler var. MÜSİAD olarak bir şeyi tespit ederek yola çıktık. Dedik ki Müslümanların aziz olması için Mümin olması yeterli değildir. Müslüman aziz olmak için bu dünyada iktisadi olarak güçlü olmak zorundadır. Suudi Arabistan'ın potansiyeli var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir heyet Suudi Arabistan'a gidiyor ve dört ticaret odasıyla birlikte imzalar atılmış birlikte çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

'SUUDİ ARABİSTAN 5 SENEDE BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞADI'

Suudi Arabistan'ın 5 yıl içerisinde önemli değişiklikler yaşadığını dile getiren Nurettin Gazi Mısırlı, “Şu anki Suudi Arabistan ile beş sene önceki Suudi Arabistan arasında fark var. Öncelikle Suudi Arabistan körfez ülkeleri arasında en önemlilerinden bir tanesi. 32 milyon nüfus sahibi. Suudi Arabistan'ın gücünü gitmeyen anlayamaz. Petrol ve petrol ürünleri bulunuyor. Suudi Arabistan'a gitmek için vize lazımdı ama şu anda telefondan on dakika içinde hemen alabiliyorsunuz. İkincisi bir yabancı Suudi Arabistan'da kefilsiz hiçbir şekilde hareket edemezdi. Bir şehirden bir şehre gitmek için bile kefilinden izin alması lazımdı. Şu anda yabancı birisi gelerek ticaret yapabiliyor. Yani bunlar bana beş sene önce söylenseydi eğer kesinlikle inanmazdım ama şuanda gerçek olmaya başladı. Onun için hakikaten bu değişimi yakından izliyoruz. " dedi.

‘TÜRKİYE İLE S.ARABİSTAN'IN SİYASİ İLİŞKİLERİ GAYET İYİ’

Şu anda turizm vizesi alarak Suudi Arabistan'ın tamamını dolaşabiliyorsunuz. Bu çok önemli bir gelişme. Cumhurbaşkanımız oraya ziyaret ettiği zaman bu gelişmeler başladı. Şu anda siyasi ilişkilerimiz gayet iyidir. Bakanlarımız diyor ki hangi engelle karşı karşıya gelirseniz direkt olarak bize bildirin. Suudi Arabistan Yatırım Bakanı diyor ki; mühendislik firmaları, inşaat malzemeleri firmaları için Suudi Arabistan'da büyük fırsatlar var. Özel sektörü Türkiye'den yatırıma bekliyoruz. Yakın zamana kadar 1.8 trilyon dolar ihaleler çıkacak. Bu fırsatları kaçırmamak lazım." şeklinde konuştu.

ÖncekiMÜSİAD Konya İranlı iş insanlarını misafir etti
SonrakiMÜSİAD KONYA’DAN FAS’A İŞ ADAMI ÇIKARMASI