Haberler

MÜSİAD Konya’dan İndirimlere Tam Destek

MÜSİAD’ın yaptığı indirim çağrısı konusunda açıklamalarda bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M.Hilmi Kağnıcı; “Bu kampanyaya üyelerimiz hemen indirim yaparak destek vermeye başladı. Başlatılan bu kampanya büyüyerek devam edecek ve inanıyorum ki sadece MÜSİAD üyesi kurum ve kuruluşlar değil ülkemizdeki tüm firmalar bu kampanyaya katılacaklar, indirimler devam edecek.” İfadelerini kullandı.

Başkan M.Hilmi Kağnıcı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Döviz kurunun maliyet üzerinde bir etkisi vardı, bir baskılama söz konusuydu. Kurdaki önemli düşüş sonrası artık bu baskılama ortadan kalktı. Maliyetleri aşağı düşürme çağrısı bu anlamda önemliydi.

Dövizin maliyetler üzerindeki baskısı hafifleyince, firmaların dolayısıyla zam yapma gerekçeleri de ortadan kalkmış oldu. Memnuniyetle ifade edebilirim ki, üyelerimiz bu çağrıya hemen cevap verdi ve bazı ürünlerde fiyatlarda yüzde 20 ile yüzde 40 arasında gerilemeler olduğunu gördük.

Başta perakende olmak üzere gıda, beyaz eşya, otelcilik, plastik, ayakkabı, un ve yem, yapı market, otomotiv sektöründe indirimler başladı. Diğer sektörlerde de indirimler başladı. Biz de bu indirimi yapan üyelerimizi destekliyor, teşvik ediyoruz. Bu indirimlerin önümüzdeki günlerde daha da genişleyeceğini ümit ediyoruz.

İndirim kampanyasına katılan firmalarımızı sosyal medya hesaplarımızda düzenli olarak paylaşıyoruz. Böylece hem bu güzel kampanyaya dahil olan firmalarımızı tanıtmış, hem de tüketicilerimiz açısından da kimler indirim yapmış bilgisini vermiş oluyoruz.

Sanayi üretiminde ise dövize bağlı üretimlerde fiyatlar döviz kurlarındaki gerileme sebebiyle zaten aynı oranda geriledi. Bu konuda bizim temel referansımız ve en güçlü yaptırımımız kendi vicdanımız. MÜSİAD’ın kuruluş felsefesi yüksek ahlak, yüksek teknoloji üzerine kurulmuştur.

Son dönemde dünyadaki emtia fiyatlarının yükselişinden kaynaklı, mamul fiyatlarında bir yükseliş zaten vardı. Döviz kurunun da hızlı yükselmesiyle beraber fiyatlar da kartopu misali büyüyerek arttı. Şu anda döviz kurlarındaki düşüş sadece buradaki dövizden kaynaklı artışların önüne geçecektir.

Lakin emtia fiyatlarının döviz bazındaki artışından dolayı yine ürün fiyatlarının baştaki yerine dönmeyeceği gerçektir. Döviz kurlarıyla alakalı sanayi malzemelerinde birçok sanayi ürününde zaten fiyat listeleri döviz bazlı olduğundan dolayı, günlük olarak kurların düşmesi fiyatları da otomatik olarak düşürmektedir. Hükümetimizin uygulamaya koymuş olduğu yeni ekonomik modelle birlikte döviz kurlarının daha öngörülebilir seviyelerde oluşacağını bekliyoruz. Bu da satıcıların dövizden kaynaklı risk paylarını düşürmelerine, dolayısıyla ürün fiyatlarında düşüşlere sebep olacaktır”

ÖncekiBaşkan Kağnıcı, “Hindistan ile ticaret hacmimiz daha üst seviyelere çıkacaktır.”
SonrakiMÜSİAD Konya’da Blockchain’in İslami Açıdan Durumu Değerlendirildi