Haberler

MÜSİAD Konya Koordineli Çalışmalarıyla Takdir Topluyor

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından büyük bir organizasyonla deprem bölgesine yardım sağlayan MÜSİAD Konya Şubesi, TSK’nın Hatay’daki lojistik merkezinde AFAD koordinasyonunda yardımları anında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

 

 

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Konya tek yürek olurken MÜSİAD Konya Şubesi de AFAD ve TSK ile koordinasyonu şekilde yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. TGRT Haber, MÜSİAD Konya Şubesinin Hatay’daki yardım merkezini ekranlara getirdi. TGRT Haber Muhabiri Merve Özcan, MÜSİAD Konya Şubesinin Hatay Serinyol’daki TSK lojistik merkezinde MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ile birlikte yürütülen yardımları yerinde inceledi. Yardım çalışmalarındaki koordinasyon hakkında bilgi veren Başkan Kağnıcı, “Çok büyük çaplı bir afet yaşadık. Bu afette devletimize ve milletimize destek olmak amacıyla burada koordineli bir şekilde lojistik bölge oluşturduk. MÜSİAD bünyesinde gelen yardım araçlarının buraya gelmesini sağlıyoruz. Burada gelen yardım malzemelerinin tek tek envanteri tutuluyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. TSK bünyesinde AFAD ile birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz. Tüm yönetim kurulu üyelerimiz ve üyelerimizden birçok arkadaşımız gece-gündüz demeden çalışmaları sürdürüyor. Şu anda sadece MÜSİAD yardımlarını değil birçok bölgeden gelen yardımları buradan koordineli şekilde ihtiyaç sahiplerine en hızlı şekilde ulaştırıyoruz. Tırlarda gelen yardımları buradaki depo çadırlarımızda istifliyoruz. Çadırlar; bebek malzemeleri, gıda, giyim gibi bölümlere ayrılarak istifleme yapılıyor. AFAD’a gelen ihtiyaç çağrıları da buradan hızlı şekilde günlük 300’ün üzerinde bölgeye sevk ediliyor” dedi.

KONYALI ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI SOBA DEPREMZEDELERİ ISITIYOR

MÜSİAD Konya Şubesinin hamisi olduğu Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin varillerden yaptığı sobalar bölgeye günlük olarak ulaştırılıyor. Günlük 70 adet soba üretildiğini ve anında bölgeye ulaştırıldığının altını çizen Başkan Kağnıcı, “Öğrencilerimiz geri dönüştürülmüş varillerden soba yapıyor. Hamisi olduğumuz okula, burada sobaya ihtiyaç olduğunu söyledik. Okul yönetimi hemen harekete geçti ve öğrenci arkadaşlarımız gece-gündüz çalışarak bu sobalardan üretiyorlar. Her gün 70 ila 80 adet soba üretiliyor ve üretilen sobalar buraya anında ulaştırılıyor” dedi. TSK Lojistik merkezinde çalışmalar AFAD ve MÜSİAD ile birlikte yürütülüyor. Ayrıca merkezde TSK helikopterleri de buradaki malzemeleri ulaşılamayan köylere ulaştırıyor.

ÖncekiMÜSİAD HATAY’DA YARALARA MERHEM OLUYOR
SonrakiMehmetçik, AFAD, MÜSİAD El Ele Verdi; Depremzedelerin Yaraları Sarılıyor