Haberler

MÜSİAD KONYA ŞUBESİ'NDE YOĞUN KATILIMLI BAYRAMLAŞMA

 

MÜSİAD Konya Şubesi'nin düzenlediği geleneksel bayramlaşma programında konuşan Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Konya'nın birlik ve beraberliği berekete vesile oluyor" dedi.

 

MÜSİAD Konya Şubesi'nin geleneksel bayramlaşma programı, şube binasında yoğun katılımla gerçekleşti. Bayramlaşma programına; AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Ahmet Sorgun ve Selman Özboyacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Tİcaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, MÜSİAD Konya Şubesi önceki dönem başkanları, şube üyeleri ve Genç MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri katıldı. Bayramların birliğin nişanesi olduğunu vurgulayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Bayramınız mübarek olsun. Rabbim nice bayramlara böyle sağlıkla, muhabbetle kavuşmayı nasıp etsin inşallah. Bayramlar birliğin, beraberliğin bir nişanesidir. Kurban bayramının ayrı bir özelliği var. Teslimiyetin de bir nişanesidir. Rabbim bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın inşallah" ifadelerini kullandı.

MİSAFİRLERİMİZ KONYA'YI ÇOK BEĞENDİ'

MÜSİAD'ın 106. Genel  İdare Kurulu Toplantısını Konya'da yaptıklarını ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen başkan ve yöneticilerin şehri çok beğendiğini dile getiren Başkan Kağnıcı, "Geçtiğimiz haftalarda MÜSİAD'ın Genel İdare Kurulu Toplantısının 106.'sını Konya'mızda düzenledik. Bütün dünya MÜSİAD dünya başkanlarını şehrimizde topladık ve büyük bir program oldu. Bu programda birçok MÜSİAD başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ilk defa Konya'yı gördü. Bazıları da uzun yıllar sonra şehrimize geldi. Hepsinin ortak görüşü şuydu. Konya inanılmaz gelişmiş şehir. Sanayisi müthiş, insanların içerisindeki uyum çok güzel. Konya'yı çok beğendiler. Gelişmiş ve temiz buldular. Onların tespiti şu ki; Konya'nın birlik ve beraberliği bir berekete vesile oluyor. Gerçekten Konya'mızda herkes birliktelik ruhu içerisinde çalışıyor. Bu bir berekete vesile oluyor. Rabbim bu bereketimizi bozmasın diyorum" şeklinde konuştu.

'GİK SON DERECE BAŞARILI GEÇTİ'

Konya'daki genel idare kurulu toplantısındaki başarılarından dolayı şube yönetimini tebrik eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "MÜSİAD'ın Konya'da gerçekleştirdiği GİK, gerçekten son derece başarılı geçti. Ben de bu vesileyle değerli başkanımızı, yönetim kurulumuzu ve tüm MÜSİAD camiasını yürekten tebrik ediyorum" dedi.  AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, "Böyle güzel bir ortamda, böyle güzel ortamda herhangi bir güvenlik endişesi taşımadan, herhangi bir sağlık problemi yaşamadan buluştuğumuz için Rabbimize hamd ediyoruz. Konya'da olmak bizler için bir gurur kaynağıdır. Burada genç kardeşlerimiz, ağabeylerimiz var. Rabbimiz bu birliğimizi bozmasın inşallah" ifadelerini kullandı. Konya'da gerçekleşen genel idare kurulu toplantısında hem ekonominin hem de çevrenin önemsendiğini vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, "MÜSİAD'ı tebrik ediyorum. Konya'mızda çok güzel bir program icra edildi. Sadece ekonomiyi değil, aynı zamanda çevreyi de önemseyen bir program icra edildi. Konya'mızda böyle bir program icra edildiği için tekrar teşekkür ediyorum. Herkesin bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu.

'KONYA ŞUBESİNİN ÖZEL BİR YERİ VAR'

Konya şubesinin diğer MÜSİAD şubeleri arasında özel bir yeri olduğunu dile getiren Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "MÜSİAD çok güzel bir genel idare kurulu yaptı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. MÜSİAD Konya şubesi, diğer tüm şubeler içinde özel bir yere sahip. Bu özel yerini gösterdiğine de şahit olduk. Dünyada yaşanan zorluklar ülkemizde de yaşanabiliyor. Bunları birlik ve beraberlik içinde aşabileceğimizi düşünüyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi. Konya  Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, "Cenab-ı Hak uzun süren bir mahrumiyet döneminden sonra fiziki olarak eski bayramlardaki gibi kavuşmamızı nasip etti. Daha önce bu salonda yaptığımız bayram programlarında İslam coğrafyasında yaşanan acıları konuşuyorduk. Dünyada acı devam ediyor. Şu anda da kuzeyimizde halen devam eden sıcak savaş var. Yine coğrafyamızda sıkıntılar var. Bu coğrafyada yaşamak ecdadımıza da kolay olmamış, bize de kolay geçmiyor. Ama başı dik, alnı ak yaşamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'KURBAN, YAKINLAŞMAYI SAĞLIYOR'

Kurban ibadetinin yakınlaşmayı sağladığını söyleyen Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise, "Kurban ibadetinin gerçek manada yakınlaşmaya sebebiyet vermesini, bizleri öncelikle Rabbimizle, sonra kendimize, sonra da bütün mahlukata yakınlaştırsın diye dua ediyoruz. Çünkü hakikaten kurban bizi aslında 2022 yılının şu tarihinden alıyor, önce peygamberimize, sonra Hz. İbrahim'e ve İsmail'e, sonra da Hz. Adem ve onun oğullarına bağlayıveriyor. Böyle geleneği olan bir ibadet. Bu bağlantıyı kurmamıza vesile olsun inşallah diyor, bu toplantının hayırlara vesile olmasını, bereketli olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Bayramlaşma programı, Müftü Öge'nin duası ile sona erdi.

 

ÖncekiBir ilk Konya'da gerçekleşti...Ayet ve hadisler ışığında önemli sergi
SonrakiMÜSİAD Konya'da aşure ikramı programı