Haberler

Kamu ve Özel Şirketlerin İş Birliği Artırılacak

Kamu ve özel şirketlerin iş birliğini artırmak amacıyla MÜSİAD bünyesinde kurulan Birleşme ve Devralma Komitesi Ankara, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın ardından Konya’da da toplantı düzenlendi. MÜSİAD Konya Şubesi’nde aynı zamanda Hibrit olarak gerçekleştirilen panelde Malezya, Avrupa, İstanbul, Bursa ve Konyalı iş insanları biraraya geldi. Toplantıda şirketlerin birleşme ve devralma konusunda yapması gerekenler masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, “Dünya ticaretinde daha fazla rekabetçi, daha fazla güçlü olmamız kaçınılmaz bir gerçektir. Bunun için güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Global firmaların ve kendisini ispatlayan firmaların birleştiği bir zamanda, bizimde onlarla rekabet edebilmemiz için güçlerimizi ve sermayemizi birleştirmemiz gerekmektedir. Ancak bunları sağlayarak büyüyebilir ve rekabet edebilir duruma geliriz. Ayrılırsak, bölünürsek hepimiz yok olmaya mahkûmuz, şirketlerimizi uzun vadede ayakta tutmak için güç birliği yapmalıyız” dedi.

Ardından sözü alan MÜSİAD Birleşmeler ve Devralmalar Komite Başkanı Tevfik Dönmez, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi, özel sektörün rekabet gücünün artırılması ve kamu özel sektör işbirliğinin artırılması amacıyla MÜSİAD tarafından kurulan Birleştirme ve Devralmalar Komitesi, ülkemize ve milletimize kazandırmanın mutluluğu yaşıyoruz. Birleşme ve devralmalar komitesi, aynı zamanda Türk firmalarının ve Türk markalarının dünya pazarında daha fazla pay almalarını sağlamak amacıyla kuruldu. Komitemiz, başta MÜSİAD üyelerimize ve MÜSİAD dışındaki kuruluşlarımıza da mentorluk ve danışmanlık hizmeti veriyor. Dünyanın birçok noktasında network ağı olan MÜSİAD'ımızın gücünü birleşme ve devralmalarda da kullanmak istiyoruz. Komitemiz aracılığıyla birleşme ve devralmalar konusunda korkulmaması gerektiğini ve çok kolay olduğunu şirketlerimize anlatıyoruz. Alanında en iyilerini komitemize kazandırarak bu çalışmayı sürdüreceğiz. Şirketlerimize, bir fikir uyandırmaya ve adeta bir kurtuluş reçetesini yazıyoruz. Derdimiz tamamen birleşmeye vesile olmaktır.

Bir yıldır faaliyette olan komitemiz, ilklerin komitesidir. MÜSİAD Pandemi hastanesi projesi, şuanda MÜSİAD’ın tazelenme döneminde dokuz projesi arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Üçüncüoğlu moderatörlüğünde panelle geçildi. Aynı zamanda Hibrit olarak gerçekleştirilen panelde, Komite Başkanı Tevfik Dönem, Komite finans danışmanı Yunus Kaya, yürütme kurulu üyesi Harun Kaynak ve Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Veli Tekelioğlu şirketlerin birleşme ve devralma konusunda yapılması gerekenler anlatıldı. Panelde son olarak Tevfik Dönmez, MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı’ya günün anısına hediye verdi.

ÖncekiMÜSİAD Konya’da Muharrem Ayı İftarı
SonrakiBaşkan Altay, MÜSİAD Konya’da İş Adamlarıyla Buluştu