Haberler

MÜSİAD ARİFAN’ İZCİLİK KAMPINA KATILDI

MÜSİAD ARİFAN’ İZCİLİK KAMPINA KATILDI

MÜSİAD Konya Şubesi’nin  Türkiye’ye yönelik örnek projesi MÜSİAD Arifan, lise öğrencilerinin yer aldığı öğrenci grubu faaliyetlerine devam ediyor. Son olarak hafta sonu Bolu’da izcilik kampına katılan MÜSİAD Arifan üyeleri, birlikteliklerini ortaya koydu.
Bu dönem üyelerine yönelik yaptığı faaliyetlerin yanı sıra üyelerinin ailelerine yaptığı faaliyetlerle dikkat çeken MÜSİAD Konya Şubesi, 30 kişilik bir kafile ile üye çocuklarına yönelik bir izcilik kampı düzenledi.
Türkiye izcilik federasyonunun Bolu Aladağ’daki kamp merkezinde federasyonun mihmandarlığında düzenlenen kampta gençler doğada nasıl hareket edilmesi gerektiğini ve izciliğin temel ilkelerini öğrendi. Çadır kurma, farklı türlerde ateş yakma, izcilik aletlerini kullanma, doğada yemek yapma, telsiz kullanma gibi konularda uygulamalı eğitim alan gençler doğada karşılaşabilecekleri durumlar karşısında yapması gerekenleri eğlence ve oyunlar eşliğinde öğrendi. Genç MÜSİAD Konya yönetiminin de desteğiyle İzcilik ahlakını öne alarak doğayla iç içe bir kamp programı geçiren gençler, geceleri nöbet tutmaktan ormanda doğa yürüyüşüne kadar hayatlarında bir çok ilki yaşadı.
Bu çerçevede, bu faaliyetlerin bundan sonra da periyodik olarak devam edeceğini belirten MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Safa Botsalı, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesi noktasında özel çaba sarf ediyoruz. Onların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri noktasında şimdiden faaliyetler yapıyoruz. Onları bazen spor müsabakalarında bazen kış sporlarında bazen de böyle izcilik faaliyetlerinde bir araya getirip etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Önceki‘DÜZENLEME TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’
SonrakiMÜSİAD Konya üyeleri piknik programında buluştu