Haberler

MÜSİAD KONYA HATAY’DA 1000 RAMAZAN KOLİSİ DAĞITTI

Deprem bölgesi Hatay’da MÜSİAD Konya Şubesi, depremden etkilenen vatandaşlar için hazırladığı 1000 adet Ramazan kolisi dağıtımını gerçekleştirdi. Ramazan ayında da kardeşlik bağlarının artmasına katkı sağlamak istediklerini söyleyen MÜSİAD Konya Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Ramazan ayının havasını orada biraz da olsa yaşatmak istedik. Yaptığımız yardımların karşılık bulduğunu, değerli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. İnşallah oradaki yaraları hep birlikte saracağız.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli ve şiddetli depremler sonrası topyekûn harekete geçti. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber eden MÜSİAD Konya, yardım koordinasyon ve yoğun çalışmayla önemli faaliyetlerde bulundu. Hatay’da hayatın normale dönmesi için çalıştıklarını ve yaraları sarana kadar da katkı sağlamaya devam edeceklerini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “İlk olarak Hatay Serinyol Kışlasında lojistik merkezde yardım koordinasyon merkezini kurduk. AFAD ve Türk Silahlı Kuvvetlerle birlikte yardımların koordinasyonunu sağladık. Üyelerimizle birlikte ilk günden itibaren katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Deprem yaşandıktan bir gün sonra geldiğimiz bölgeye ve 15 gün boyunca her gün 15 bin kişilik kahvaltılık gönderdik. Bölgeye yardım sürecimiz böyle başlamıştı.” ifadelerine yer verdi

 

‘KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDUK’

Deprem bölgesinde yardımlara devam ettiklerini ifade eden Kağnıcı, “Başta devletimiz olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri yardımlarını sürdürüyorlar ve katkı sağlıyorlar. Biz de iş dünyasının temsilcileri olarak depremzede kardeşlerimizin bir nebze de olsa sıkıntılarını giderebilmek için Ramazan ayında da yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Çünkü Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Biz de bu bilinçle, Ramazan öncesi planladığımız Ramazan yardım kolilerinin dağıtımlarını MÜSİAD Konya olarak gerçekleştirdik. Bu dayanışma iklimi, deprem bölgesinde yaşayan insanlar için de büyük bir moral oldu” şeklinde konuştu.

‘RAMAZAN HAVASINI YAŞATMAK İSTEDİK’

Hatay’da da Ramazan ayının ruhunu yaşatmak istediklerini belirten Kağnıcı, “Bin adet yardım kolisi oluşturduk. Bunun hikayesi de önemli. MÜSİAD Konya yönetim kurulumuz, üyelerimiz, ve genç MÜSİAD üyelerimizle birlikte bu kolileri kendimiz oluşturduk. Gıdaları satın aldık, tek tek kolilere yerleştirdik ve kolilerimizi tıra istif ettik. Daha sonra tır Hatay’a geldi. Serinyol Kışlasından araçlarla planladığımız şekilde belirli noktalara gitti ve teslim edildi. Bin aileye bu Ramazan kolilerini ulaştırdık. Ramazan ayının havasını orada biraz da olsa yaşatmak istedik. Yaptığımız yardımların da orada karşılık bulduğunu, önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Sahadan bu şekilde dönüşler aldık. İnşallah oradaki yaraları hep birlikte saracağız. Oradaki hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.

‘KONYA BEDESTENİ ÖNEMLİ BİR AÇIĞI DOLDURACAK’

MÜSİAD Konya öncülüğünde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Sanayi Odası işbirliği ile Hatay’a kazandırılan Konya Bedesteni’nin şehre büyük katkı sağlanacağını söyleyen Kağnıcı, “31 Mart günü Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Sanayi Odası’yla birlikte 152 iş yeri bulunan Konya Bedesteni’nin temelini attık. Bu konuda bizden katkılarını hiç esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve Konya Sanayi Odası Başkanımız Mutafa Büyükeğen’e çok teşekkür ediyoruz. Bu bölgeyi inşallah bayramdan önce teslim etmeyi planlıyoruz. Oradaki esnafın iş hayatına ve Hatay’ın çarşısına katkı sağlamak adına büyük bir açığı dolduracak. İnsanlar alışveriş yapabilecekleri 152 dükkana kavuşmuş olacaklar. Katkı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye aktardı.

‘YETİMLER AİLE SICAKLIĞINI HİSSETTİLER’

Bayırbucak Türkmenleri Yetimhanesinde gerçekleştirilen bisiklet dağıtım etkinliği ile yetimhanedeki çocukların aile sıcaklığını hissettiklerini vurgulayan Kağnıcı, “31 Mart akşamında Bayırbucak Türkmenleri Yetimhanesinde çocuklara bisiklet hediye ettik. Bu hediyeler duygusal anlamda çok önemli bir şeydi. Belki de oradaki çocuklar uzun zamandır bisiklete binmiyorlardı. Hem bisiklet sahibi oldular hem de kendilerinin yanlarında olduğu bir aile sıcaklığı hissetmiş oldular. 79 öğrenci bisiklet hediyelerimizle mutlu oldular.

Ayrıca depremden etkilenen çocuklar için oyuncak dağıtımını da gerçekleştirdik. Genç MÜSİAD Konya tarafından organize edilen bu projede hem çocuklar hem aileleri tarafından büyük ilgi ve takdir gördü.” ifadelerine yer verdi.

İFTARDA KONYA PİLAVI İKRAM EDİLDİ

Hatay’da düzenlenen iftar programıyla depremzede vatandaşların mutlu olduğunun altını çizen Kağnıcı, sözlerine şu şekilde son verdi; “Yayladağı’nda düzenlediğimiz iftar programı, Türkiye’nin en güneyi, en ucunda olması sebebiyle de önemli bir anlamı var. 31 Mart’ın son programı Çadır Kentteki depremzedelere bir iftar programı organize etmemiz oldu. Bu da yardım koordine ederken düşündüğümüz bir plandı. Bu planlamada yaklaşık bin 200 depremzede ve bizim için de sürpriz olan Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın katılımı oldu. İftar programında Konya pilavı ikram ettik. Bu ikramımız çok beğenildi, çokta mutlu oldular. Hem iftar ikramımız hem de Savunma Bakanımızın orada devletin şefkatli yönünü göstermesi, sıkıntıların giderileceğini ifade etmesi depremzedelere moral, motivasyon oldu. İnşallah hep birlikte bu sıkıntıları aşıp, Hatay’ı tekrar eski, güzel günlerine döndüreceğiz. Bu konuda bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”

 

ÖncekiDEPREMZEDE ÇOCUKLAR MÜSİAD KONYA’DA AĞIRLANDI
SonrakiZİMEM DEFTERİ YAŞATILMAYA DEVAM EDİYOR